Mentenanță și Service Instalații de stins incendii

Cel puțin anual, toate instalațiile trebuie să fie temeinic verificate și încercate de personal competent pentru a stabili că acestea funcționează corect. Instalațiile pentru stins incendii cu gaze dețin recipienți care trebuiesc inspectați periodic.

  Efectuăm verificări ale instalațiilor fixe pentru stins incendii cu gaze (INERGEN (IG – 541), ARGON (IG – 01), AZOT (IG – 100), DIOXID DE CARBON, NOVEC) atât la sistemul de stocare, distribuție, deversare cât și la sistemul de detecție, alarmare și comandă stingere.

  Conform Normativ P118/2 si P 118/3 controlul, verificarea și întreținerea instalațiilor fixe de stingere a incendiilor cu gaze (INERGEN (IG – 541), ARGON (IG – 01), AZOT (IG – 100), DIOXID DE CARBON, FM 200, HFC, NOVEC) se efectuează periodic (după caz, zilnic, săptămânal, lunar, trimestrial, anual), pentru constatarea eventualelor defecțiuni la elementele componente ale acestora.

  Revizia tehnică generală a instalației de stingere a incendiilor se efectuează, de regulă, anual, cu scopul de a stabili măsurile necesare asigurării bunei funcționări a instalației, în orice moment, în caz de incendiu.

  Verificarea și mentenanța instalațiilor de stingere cu gaze precum și pregătirea personalului de exploatare se fac conform SR EN 15004-1 de către persoane autorizate în acest sens.

  Transport Autorizat ADR

  Gazele se pot livra atât în buteliile noastre cât și ale clientului. Ele pot fi ridicate de la sediul nostru sau transportate de noi la sediul clientului.

  Întrebări frecvente

  Butelia va fi depozitată în siguranță într-un spațiu deschis până va pierde tot gazul, apoi vă adresați unei societăți autorizate pentru verificări.

  Butelia poate fi verificată la o firmă autorizată ISCIR. În funcție de starea ei, i se va acorda o nouă scadență pe o perioadă de max. 10 ani.

  Buteliile noi se verifică, conform Prescripțiilor ISCIR, după 10 ani de la data fabricației.

  Pe timpul transportului auto, butelia va fi așezată într-o poziție sigură, fixată rigid, astfel încât să nu se deplaseze în timpul mersului. Manipularea se va face întotdeauna, cu capacul sau garda de protecție montate și cu atenție, astfel încât să se evite căderile accidentale, dar mai ales loviturile în zona robinetului.

  În butelie se poate încărca doar gazul înscris pe ogiva acesteia (partea sferică de sub robinet). Încărcarea altor gaze în afara celui incripționat poate fi extrem de periculoasă.

  Buteliile încărcate sunt considerate marfă periculoasă. Acest lucru se datorează atât presiunii gazului cât și tipului de gaz din butelie. Din aceste motive buteliile nu pot fi livrate încărcate prin curier. Buteliile încărcate pot fi transportate individual de Beneficiar sau livrate cu transport autorizat de mărfuri periculoase (ADR).

  Butelia va fi verificată de fiecare dată când este racordată la un consumator (de regulă un reductor de presiune) pentru neetanseități cu un spray spumă care se găsește în comerț. Butelia nu se verifică sub nici o formă cu flacăra.

  Dacă buteliile sunt transportate, depozitate, manipulate conform recomandărilor și sunt utilizate pentru gazul inscripționat, nu există pericol de explozie.