Certificate și Autorizații Tehnic Gaz

Transport Autorizat ADR

Gazele se pot livra atât în buteliile noastre cât și ale clientului. Ele pot fi ridicate de la sediul nostru sau transportate de noi la sediul clientului.

Întrebări frecvente

Butelia va fi depozitată în siguranță într-un spațiu deschis până va pierde tot gazul, apoi vă adresați unei societăți autorizate pentru verificări.

Butelia poate fi verificată la o firmă autorizată ISCIR. În funcție de starea ei, i se va acorda o nouă scadență pe o perioadă de max. 10 ani.

Buteliile noi se verifică, conform Prescripțiilor ISCIR, după 10 ani de la data fabricației.

Pe timpul transportului auto, butelia va fi așezată într-o poziție sigură, fixată rigid, astfel încât să nu se deplaseze în timpul mersului. Manipularea se va face întotdeauna, cu capacul sau garda de protecție montate și cu atenție, astfel încât să se evite căderile accidentale, dar mai ales loviturile în zona robinetului.

În butelie se poate încărca doar gazul înscris pe ogiva acesteia (partea sferică de sub robinet). Încărcarea altor gaze în afara celui incripționat poate fi extrem de periculoasă.

Buteliile încărcate sunt considerate marfă periculoasă. Acest lucru se datorează atât presiunii gazului cât și tipului de gaz din butelie. Din aceste motive buteliile nu pot fi livrate încărcate prin curier. Buteliile încărcate pot fi transportate individual de Beneficiar sau livrate cu transport autorizat de mărfuri periculoase (ADR).

Butelia va fi verificată de fiecare dată când este racordată la un consumator (de regulă un reductor de presiune) pentru neetanseități cu un spray spumă care se găsește în comerț. Butelia nu se verifică sub nici o formă cu flacăra.

Dacă buteliile sunt transportate, depozitate, manipulate conform recomandărilor și sunt utilizate pentru gazul inscripționat, nu există pericol de explozie.