0744 499 016

Gaze Tehnice

Comercializăm Gaze Tehnice

Stații de încărcare 200 și 300 de bari

Oferim o gamă variată de gaze tehnice, gaze pure, amestecuri de gaze, echipamente pentru gaze și servicii de management pentru sectorul gazelor. Domeniile de utilizare ale acestora sunt numeroase: în metalurgie, în industria construcțiilor metalice, de mașini și navală, în industria alimentară, la stingerea incendiilor etc.

Tipuri de Gaze pe stoc

Oxigen

Co2

Argon

Azot

Inergen

Acetilenă

Heliu

Clor

Propan

Butan

Amestecuri de gaze

IG01, IG55, IG541, IG100

Iscirizare Butelii

Inspecție periodică

Avem experiență vastă în privința buteliilor și a gazelor tehnice și lichefiate. Societatea este autorizată ISCIR pentru inspecția buteliilor și recunoscută de Organismul Notificat – ISCIR CERT privind inspecțiile periodice și reevaluarea conformității la buteliile pentru gaze comprimate, lichefiate și dizolvate sub marcajul de conformitate (pi), conform cerințelor Uniunii Europene. Tehnic Gaz este autorizată pentru examinări nedistructive, cu ultrasunete, fiind certificată în sistemul ISO al calității prin ISO 9001 și mediu ISO 14001. Personalul care efectuează inspecțiile este calificat și autorizat pentru expertizarea tehnică a buteliilor. În timp societatea a colaborat cu foarte multe instituții și organizații din România care dețin stocuri importante de butelii.

Transport Autorizat ADR

Gazele se pot livra atât în buteliile noastre cât și ale clientului. Ele pot fi ridicate de la sediul nostru sau transportate de noi la sediul clientului.

Întrebări frecvente

În butelie se poate încărca doar gazul înscris pe ogiva acesteia (partea sferică de sub robinet). Încărcarea altor gaze în afara celui incripționat poate fi extrem de periculoasă.

Dacă buteliile sunt transportate, depozitate, manipulate conform recomandărilor și sunt utilizate pentru gazul inscripționat, nu există pericol de explozie.

Butelia va fi verificată de fiecare dată când este racordată la un consumator (de regulă un reductor de presiune) pentru neetanseități cu un spray spumă care se găsește în comerț. Butelia nu se verifică sub nici o formă cu flacăra.

Pe timpul transportului auto, butelia va fi așezată într-o poziție sigură, fixată rigid, astfel încât să nu se deplaseze în timpul mersului. Manipularea se va face întotdeauna, cu capacul sau garda de protecție montate și cu atenție, astfel încât să se evite căderile accidentale, dar mai ales loviturile în zona robinetului.

Butelia va fi depozitată în siguranță într-un spațiu deschis până va pierde tot gazul, apoi vă adresați unei societăți autorizate pentru verificări.

Butelia poate fi verificată la o firmă autorizată ISCIR. În funcție de starea ei, i se va acorda o nouă scadență pe o perioadă de max. 10 ani.

Buteliile noi se verifică, conform Prescripțiilor ISCIR, după 10 ani de la data fabricației.

Buteliile încărcate sunt considerate marfă periculoasă. Acest lucru se datorează atât presiunii gazului cât și tipului de gaz din butelie. Din aceste motive buteliile nu pot fi livrate încărcate prin curier. Buteliile încărcate pot fi transportate individual de Beneficiar sau livrate cu transport autorizat de mărfuri periculoase (ADR).