Este toxic inergenul?

INERGEN poate fi folosit în siguranță în instituțiile frecventate de oameni. Nu afectează echipamentele electronice sensibile.

În timpul procesului de stingere, concentrația scăzută de CO2, care este inofensiv pentru organismul uman, stimulează o adâncire involuntară a respirației, asigurându-se că organismul este dotat cu oxigen adecvat. Această stimulare “automată” a respirației profunde apare și în cazul persoanelor care sunt inconștiente sau adormite.

Deoarece nu este un agent chimic, INERGEN nu va produce o ceață grea, așa cum fac ceilalți agenți de stingere, astfel că rutele de evacuare rămân vizibile.

INERGEN se evacuează prin duze special concepute. Pentru a minimiza turbulența în zona protejată, duzele INERGEN sunt prevăzute cu deflectoare de descărcare.

INERGEN este ideal pentru orice tip de cameră unde există oameni sau obiecte de valoare. INERGEN este un amestec de gaz foarte uscat, deci are o conductivitate scăzută. Acest aspect este deosebit de important pentru aplicațiile din transformatoare și în încăperile de înaltă tensiune în care sunt instalate componente neizolate.