Ce este Inergenul?

Numele INERGEN se referă la componente individuale ale agentului de stingere, care este un amestec de gaze INERt și nitroGEN. Sistemele de stingere INERGEN sunt singurele care garantează 100% că un incendiu va fi stins fără reziduuri, fără nici un risc pentru persoanele prezente.

INERGEN este compus din 40% argon, 52% azot și 8% dioxid de carbon – toate componente naturale ale aerului.

INERGEN a fost special conceput pentru a oferi protecție împotriva incendiilor pentru instrumente și echipamente sensibile, electrice și electronice.

INERGEN stinge focul prin reducerea nivelului de oxigen într-o cameră sub 15% (punctul în care majoritatea combustibililor nu mai ard). Concomitent, dioxidul de carbon brevetat din INERGEN protejează pe oricine care poate fi prins în zona de incendiu, de efectele nivelurilor scăzute de oxigen. În timpul procesului de stingere, concentrația scăzută de CO2, care este inofensiv pentru organismul uman, stimulează o adâncire involuntară a respirației, asigurându-se că organismul este dotat cu oxigen adecvat. Această stimulare “automată” a respirației profunde apare și în cazul persoanelor care sunt inconștiente sau adormite.